vrijdag 2 december 2022

Alles over Altena

De jeugd deed het hartstikke goed.

Goede seizoenstart jeugdzwemmers Z.V.D.O.’74 

16 februari 2022 (door Altena.Net - redactie)

ANDEL - Zaterdag (12-2) werd weer de eerste zwemwedstrijd van het jaar gezwommen. In Andel verzamelden zich, naast ZVDO’74, de Biesboschboszwemmers, Bijtelskil en de Warande. Voor de zwemmers was het een goede start van het jaar. In totaal werden 49 persoonlijke records gezwommen. Ook gingen zestien medailles mee naar huis. 

Bjurn Versteeg en Stan Dammers begonnen deze middag. Op de 100m rugcrawl verbeterden ze allebei hun tijd. Tijn Naaijen zwom dezelfde afstand voor de eerste keer en deed dat netjes. 

Jamie van Drunen en Roan van Dijk maakten er een spannende strijd van. Op de 25m vlinderslag was het goud voor Jamie en het zilver voor Roan. Op de 50m vrije slag was het podium precies omgedraaid. Julian Brouwers zwom allebei de afstanden heel goed voor de eerste keer. 

De jongste kinderen zwommen 25m schoolslag. Micha Verhoeven en Elynn den Dekker zwommen hun eerste wedstrijd. Naast de schoolslag zwommen ze ook 50m vrije slag. Dezelfde afstanden werden gezwommen door Joël Verhoeven, Puk Kamphuis, Vienne Hannink, Esmee Oudshoorn en Malou Monshouwer. Allemaal zwommen ze een hele mooie wedstrijd. Malou wist op allebei de afstanden ook nog het zilver te behalen. Ook Ella Timmermans zwom haar eerste wedstrijd. Na twee mooie races wist ze ook nog eens twee medailles te halen. 

Op de 100m rugcrawl wist Benthe Versteeg haar tijd met maar liefst 22 seconde te verbeteren. Dat leverde haar ook nog eens een gouden medaille op. Ook Rhomy Oppenhuizen en Merel Verkade zwommen de 100m rugslag. Rhomy wist haar tijd te verbeteren met 7 seconden. Merel met maar liefst 32 seconden. Ook behaalden ze plek één en twee.

Bij de senioren kon gekozen worden wat er werd gezwommen. Op de 200m wisselslag werden er flinke persoonlijke records geboekt door Anne Donkersloot, Jet Kamphuis, Hanna de Graaf, Nienke Mewis en Thijn Oudshoorn. Op de 50m rugslag werd het voorbeeld gevolgd. Maud Vervoorn ,Cato Kamphuis, Luuk van Dalen, Thijs Colijn, Jens Westerlaken en Jochem van Bergeijk verbeterden allen hun beste tijd. 

Op 19 maart is de volgende wedstrijd. Op 12 maart staat voor de competitieploeg de eerste wedstrijd op de kalender.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.