dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Goede resultaten minioren ZVDO’74

26 maart 2024 (door Redactie)

ANDEL - Zaterdag (23-3) werden door de jongste zwemmers van ZVDO’74 mooie persoonlijke records gezwommen en veel medailles gewonnen tijdens deel vijf van het miniorencircuit in Oosterhout.

De jongste kinderen beten het spits af en zwommen de 25m schoolslag, 25m borstcrawl en 25m rugcrawl. Op de 25m vrije slag was het zilver voor Jordan Hoppener en het brons voor Ryan den Dekker. Op dezelfde afstand verbeterde Rodin Schouten zijn tijd met maar liefst 8 seconden. Chloë Treffers volgde het voorbeeld van de jongens en zwom met een mooie tijdsverbetering naar het brons. 

Meiden
De meiden geboren in 2015 zwommen de 100m vrije slag. Hier was plek 1, 2 en 3 voor ZVDO’74 en veroverd door Eva Straver, Elynn den Dekker en Lynn Vos met een mooie tijdsverbetering.
Hanna van der Steen zwom de afstand voor het eerst en deed dit heel netjes. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Lize Wiersma. Zij verbeterde haar beste tijd met ruim 20 seconden.
De meiden zwommen ook de zwaardere afstand 50m vlinderslag. Hier lieten ze allemaal mooie tijden noteren. Rhodé Schouten zwom 5 seconden van haar tijd af. 

Op de 50m vrije slag voor de meiden minioren 4 was het goud voor Christina van Hemert. Na een persoonlijk record van 4 seconden ging het brons naar Puk Kamphuis. Op dezelfde afstand verbeterde Thara de Fijter haar tijd met 3 seconden, Vienne Hannink deed dit zelfs met 10 seconden. 

Beste tijden
Voor Eva van Leeuwen en Esmee Oudshoorn stond de 200m wisselslag op het programma. Na mooie tijdsverbeteringen op de 100m vrije slag, zetten ze ook op deze afstand een goede tijd neer. De oudste jongens zwommen de 50m rugcrawl en 100m wisselslag. Bjurn Versteeg, Roan van Dijk, Roan Schouten en Luuk van Dalen evenaarden hun beste tijden.

Foto ZVDO’74

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.