dinsdag 23 juli 2024

Alles over Altena

Gijsbert van der Beek Ridder in de Orde van Oranje Nassau

15 september 2023 (door Redactie)

ALTENA - Burgemeester Egbert Lichtenberg reikte vrijdagmiddag (15-9) namens Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander een Koninklijke Onderscheiding uit aan Gijsbert van der Beek.

Van der Beek was van 2002 tot september 2023 rector en uitvoerend bestuurder van het Altena College. In deze periode ontwikkelde hij de school verder tot een prominente streekschool. Vanuit deze rol nam hij onder andere deel aan tal van overlegorganen zoals lid van het toezichthoudend bestuur van het samenwerkingsverband PasVOrm, lid van het RPO Altena, lid van het Gorinchems Besturen Overleg en lid van de adviescommissie Passend Onderwijs van de VO- raad. Ook vervulde hij diverse functies bij de Vereniging tot Stichting en Instandhouding scholen van met de bijbel Gorinchem. In organisaties die invloed uitoefenen in het voortgezet onderwijs vervult hij functies die veel verder gaan dan voor de eigen middelbare school nodig zijn. Daardoor oefent hij regelmatig invloed uit op regionaal en landelijk onderwijsbeleid.

Naast zijn werk was en is Van der Beek zeer actief in de kerkgemeenschap. Zo’n 30 jaar voor de Protestantse Kerk Gemeente Gorinchem waar hij onder meer werkzaam was als Scriba, voorzitter Kerkenraad algemene zaken en in de Commissie beheer/college kerkrentmeesters. Vanaf 2017 vervult decorandus diverse functies bij de Hervormde Kerk Sleeuwijk. Daar is hij onder meer voorzitter van de kerkenraad en voorbereider en liturg van vesperdiensten.

Sinds 2014 is Van der Beek ook actief als vrijwilliger bij het Woerkums Literair Café.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.