vrijdag 2 december 2022

Alles over Altena

Geslaagde Doe-middag op Altena College voor kids basisschool

30 september 2022 (door Altena.Net - redactie)

SLEEUWIJK - Het Altena College organiseerde woensdagmiddag (28-9) een ‘Altena Experience’, doe-middag voor kinderen uit groep 8. Het is de eerste van een reeks leuke en uitdagende activiteiten de komende maanden. 

Ruim 200 basisschoolleerlingen grepen hun kans om alvast te proeven van het leven als brugklasser op het Altena College.

Na een warm welkom door de conrector van de brugklassen, Hilde van Haaften, ging de doe-middag van start. In vier blokken met verschillende themagerichte lessen werden de kids door ouderejaarsleerlingen door de Experience geleid. Deze oudejaarsleerlingen zijn vaak ook lentor. Een lentor maakt brugklasleerlingen wegwijs in de school gedurende het eerste schooljaar.

Open Middag
Van Haaften: ‘De Altena Experience is onderdeel van een leuk en gevarieerd kennismakingsprogramma. De volgende activiteit is de Open Middag op woensdag 19 oktober. Van 14.00 – 17.00 uur kunnen leerlingen van groep 7 en 8 samen met hun ouders of verzorgers een kijkje komen nemen in onze school. Wij zetten onze deuren met plezier voor ze open.’ 

Foto Altena College.

Lees meer over:

Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.