donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Geslaagde clubkampioenschappen voor W.I.K.

14 maart 2023 (door Redactie)

WIJK EN AALBURG - W.I.K. organiseerde zaterdag (11-3) de clubkampioenschappen in MFC d'Alburcht in Wijk en Aalburg . Meer dan 110 recreanten en 26 selectieleden namen aan jhet evenement deel.

In de ochtend turnden de jongens. Zij deelden de zaal met de selectiemeiden die in het andere gedeelte in teams tegen elkaar streden om de eerste plek. Men moedigde elkaar aan en de sfeer zat er goed in. 

Diploma Turnen
Voor de meisjes recreanten waren de jaarlijkse clubkampioenschappen in een ander jasje gestoken. De groepen 3 tot en met 8 en het voortgezet onderwijs lieten losse elementen zien in plaats van lange oefeningen. Geen puntenaftrek zoals in de gymsport vaak het geval is. Er werd juist gekeken wat de sporter al wel kan en dat werd op een diploma genoteerd. Dat biedt de ouders inzicht en laat op den duur de ontwikkeling zien. 'En de kinderen die eens per week een uur gymmen halen zo meer plezier en voldoening uit de sport', aldus W.I.K.

Prijsuitreiking
Aan het eind van iedere ronde vond de prijsuitreiking plaats. Alle deelnemers hadden zo goed hun best gedaan dat iedereen een plek op het podium verdiende. Er werden bronzen, zilveren en gouden medailles uitgedeeld. Ook werden de TOP-verkopers van de Grote Clubactie nog in het zonnetje gezet.

Lees meer over:

Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.