maandag 23 mei 2022

Alles over Altena

Lokale bedrijven voeren het werk uit.

Gemeentewerf Giessen wordt verbouwd

17 januari 2022 (door Altena.Net - redactie)

GIESSEN - De gemeentewerf in Giessen wordt verbouwd. Het terrein en gebouwen worden duurzaam en natuurinclusief ingericht. In Giessen staan, net als in Werkendam, gemeentelijke materialen. De locaties zijn de uitvalsbasis van de buitendienst. Deze kan, goed verspreid over het gebied, zo efficiënt werken.

Na de verbouwing draagt het terrein bij aan lokale biodiversiteit, is klimaatbestendig en er wordt energie en water bespaard. Regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor het doorspoelen van toiletten en voor de autowasplaats. Een wadi in de berm buffert water bij hevige regenbuien. Verharding is veelal waterdoorlatend en de parkeerplaatsen zijn van grasbetontegels. De gevels krijgen klimplanten en het hekwerk wordt een insectenhotel. Op het dak en de overkappingen komen zonnepanelen. Maar er is meer.

Diervriendelijk
Het buitenterrein wordt maximaal diervriendelijk. Er komen nestkasten, vlinderkasten en egelhuizen. Takkenrillen, van geknotte wilgen uit Altena, beiden schuil- en nestgelegenheid. Bomen, planten met bessen, en nectar- en waardplanten bieden voedsel voor bijen en vlinders. Natuurbeschermingsorganisatie Altenatuur heeft meegedacht over de maatregelen en uitvoering. Wethouder Roland van Vugt: “Als gemeente hebben we een voorbeeldrol. Ook waar het gaat om duurzaamheid. Deze werkplek voor de buitendienst wordt duurzaam, natuurinclusief gebouwd.'

'En hoe mooi is het dat lokale bedrijven, Almbouw en Schutte, de werkzaamheden uitvoeren. We hopen met deze verbouwing anderen te inspireren. Zo kan iedereen een steentje bijdragen aan een duurzamer Altena.”

Verhuurd
De voormalige gemeentewerf in Veen is verhuurd aan sociaal werkbedrijf MidZuid. Hierdoor is uitbreiding en verbouwing van de werf in Giessen nodig.

Foto gemeente Altena.

Lees meer over:

Giessen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.