vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Parkeren op zaterdag blijft een uitdaging.

Gemeente zoekt naar parkeerplek centrum Werkendam

28 oktober 2021 (door Altena.Net - redactie)

WERKENDAM - De gemeente Altena gaat op zoek naar parkeerplaatsen in het centrum van Werkendam. Dat schrijft het college van B&W  in antwoord op vragen van de raadleden Rene Roovers en Otto van Breugel (CDA Altena). 

Beide raadsleden stelden vragen over de parkeercapaciteit en de verkeersdoorstroming  in het centrum van Werkendam.

Volgens het CDA zijn de problemen op zaterdag het grootst en is het een uitdaging om te parkeren voor bezoekers aan de winkelstraat. Het college bevestigde die bottle neck. Het  college herkent de knelpunten rondom de parkeercapaciteit en daarmee verkeersdoorstroming. 

Uit eerder onderzoek bleek een parkeerdruk voor het hele centrum van 90% in de ochtend en 72% in de middag. Een bezettingsgraad van 85% wordt gezien als de ondergrens.

Extra parkeerplekken
Het  college gaat in op het verzoek van beide raadsleden om voor de korte termijn op een creatieve wijze te zoeken naar extra parkeermogelijkheden ondanks de wetenschap dat extra parkeermogelijkheden fysiek nauwelijks mogelijk zijn  in het centrum van Werkendam.

Wel zijn er wellicht kleinschalige mogelijkheden voor uitbreiding en kan worden gezocht naar optimalisatie van het gebruik van de parkeerplaatsen, bijvoorbeeld door te onderzoeken of de blauwe zone voldoende werkt of uitgebreid kan of moet worden dit om de doorstroming  te bevorderen (men mag slechts een beperkte tijd parkeren) waardoor bezoekers aan de winkels in de vrij directe omgeving van de winkelstraat kunnen parkeren en na de boodschap hun parkeerplek weer vrijmaken voor de volgende klant.

Bushalte
Ook gaat de gemeente onderzoeken of op het Plein extra parkeergelegenheid kan worden gerealiseerd door de locatie van de bushalte anders te situeren. Het college geeft verder aan dat na het gereed komen van de bouwwerkzaamheden in het gebied de Burcht meer goed bereikbare parkeercapaciteit beschikbaar zal komen voor bezoekers van het centrum/de Hoogstraat.

Blij
Roovers en Van Breugel zijn blij met de toezeggingen. 'Slechte bereikbaarheid en krappe parkeercapaciteit vormen een bedreiging voor een levensvatbare winkelstraat en dat is echt niet wat we willen voor Werkendam.'

Zie ook:

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.