vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

De ontmoeting met bewoners was in het OVO-gebouw.

Gemeente wil perceel Oudendijk 7 aankopen

19 april 2023 (door Redactie)

OUDENDIJK - Gemeente Altena en inwoners van Oudendijk hebben donderdagavond (13-4) gesproken over de herontwikkeling van het perceel Oudendijk 7. Er is voor het perceel een vergunning verleend voor de bouw van een bedrijfsverzamelgebouw. Inwoners hebben bezwaar gemaakt en maken zich zorgen over die ontwikkeling. Gemeente Altena ziet kansen om samen met inwoners tot een oplossing te komen bij de herontwikkeling van het perceel en besprak dit donderdag met inwoners. Aldus de gemeente in een persbericht.

Naar aanleiding van de binnengekomen bezwaren voerde de gemeente de afgelopen maanden meerdere gesprekken met de ontwikkelaar over mogelijke alternatieven. Die gesprekken kostten enige tijd, maar resulteerden wel in ‘voorzichtige kansen’ voor een alternatieve herontwikkeling. Er wordt gedacht aan starterswoningen.

Draagvlak
Onder aanvoering van wethouders Shah Sheikkariem en Hans Tanis sprak de gemeente donderdagavond met inwoners uit Oudendijk om te bezien of er draagvlak is voor een andere herontwikkeling van deze locatie. Het ter tafel liggende voorstel is om perceel aan te kopen en in samenspraak met inwoner te herontwikkelen en tot een invulling te komen die bijdraagt aan de leefbaarheid van Oudendijk.

Eerste geluiden positief
Wethouder Sheikkariem: “Ik ben voorzichtig positief dat een andere herontwikkeling van de locatie dan een bedrijfsverzamelgebouw kans van slagen heeft. De reacties van inwoners waren in elk geval positief en er is vanuit Oudendijk draagvlak voor ons voorstel. We gaan graag samen met de gemeenteraad en inwoners van Oudendijk onderzoeken of aan andere herontwikkeling (financieel) haalbaar is.”

Ideeën inleveren
Inwoners van Oudendijk kunnen tot 1 mei hun ideeën voor herontwikkeling van het perceel kenbaar maken bij de gemeente. De gemeenteraad neemt een besluit op het voorstel van het college om het perceel aan te kopen.

Foto Mediaplein Altena.Net.

Zie ook:

Lees meer over:

Oudendijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.