maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Gemeente wil meewerken aan realisatie hospice Vlietstraat

3 december 2021 (door Altena.Net - redactie)

SLEEUWIJK - Stichting Hospice Altena is van plan een hospice te ontwikkelen op de locatie van de voormalige gymzaal ter hoogte van Vlietstraat 7 te Sleeuwijk.

De initiatiefnemers van het hospice organiseerden een bijeenkomst met omwonenden waar de plannen werden gepresenteerd. Dat gesprek was bedoeldom enerzijds  de bezwaren van omwonenden mee te nemen in de voorbereiding van de bestemmingsplanprocedure en anderzijds om hun opmerkingen en bezwaren zoveel mogelijk weg te nemen in het schetsontwerp. De bijeenkomst werd opgevolgd met zowel individuele gesprekken als een gezamenlijk gesprek met inwoners die aangaven bezwaar te hebben tegen de ontwikkeling van een hospice aan de Vlietstraat.

De gemeente reageert: 'Het blijkt niet mogelijk om alle bezwaren weg te nemen. Een initiatief om de betreffende kavel een andere invulling te geven, wordt niet door het college gevolgd. Wel wordt geprobeerd zoveel mogelijk recht te doen aan de bezwaren die er zijn.' Wie bezwaren heeft kan deze tijdens de nog volgende procedures kenbaar maken.

Betrokken en begaan
Aan de initiatiefnemers is dringend verzocht om de omgeving goed te blijven betrekken bij de verdere ontwikkeling en inpassing. Het hospice, een initiatief vanuit burgers, ziet zelf ook graag dat de omgeving betrokken en begaan is met het hospice.

Het college heeft de raad laten weten het voornemen te hebben om 'medewerking te verlenen aan het initiatief van Stichting Hospice Altena.'

Zie ook:

Lees meer over:

Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.