vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

De gemeente wil met partijen om tafel.

College vraagt gemeenteraad en omgeving input rond plannen Op ‘t Loev

27 oktober 2022 (door Redactie)

WOUDRICHEM - De Raad van State zette in juni 2021 een streep door het vastgestelde bestemmingsplan voor herontwikkeling van de Hoge Maasdijk 1-5 in Woudrichem. Inmiddels  onderzocht de gemeente de mogelijkheden die er wel zijn voor woningbouw Op 't Loev. Er werd daarbij nadrukkelijk gekeken naar de cultuurhistorische- en natuurwaarden van het gebied.

Gemeente Altena heeft, samen met provincie en het Kwaliteitsteam Nieuwe Hollandse Waterlinie, voerde in eerste instantie een stedenbouwkundige verkenning uit om na te gaan welke mogelijkheden de locatie voor woningbouw biedt. Dit alles startte voor de uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan. De gemeente zegt hierover: ‘Het initiatief is genomen om te leren, om meer wederzijds begrip te bewerkstelligen en als mogelijke basis voor een nieuw plan in het geval de Raad van State een streep door het bestemmingsplan zou halen.’

Gesprek
Het college wil nu graag met de gemeenteraad en omwonenden in gesprek om ‘wensen en eventuele bedenkingen’ te horen over de denklijnen in het onderzoek. De input vanuit de gemeenteraad en die vanuit het gesprek met de omgeving wordt meegenomen in het uiteindelijke ontwerpvoorstel. Wordt dus vervolgd.

Verbaasd
Met de Stichting Respectvolle Omgang Hoge Maasdijk (ROHM) is afgelopen tijd meerdere keren gesproken over de voortgang van een mogelijke plannen. Aldus de gemeente. De stichting reageerde daar toen schriftelijk op. ROHM stelt in de brief (september) aan het college vast dat er bij dit nieuwe plan van de eigenaar ‘geen sprake is geweest van burgerparticipatie zoals vereist in de omgevingswet.’ Men rekent er op dat de eigenaar het plan zal delen met de stichting en andere belanghebbenden.

Het bestuur schrijft verder: ‘Het verbaast ons dat er opnieuw buitendijkse woningbouw overwogen wordt.’ De Raad van State vernietigde in juni 2021 het bestemmingsplan “Buitengebied Hoge Maasdijk 2018”.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.