maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Iedere gekapte boom wordt vervangen.

Gemeente start met het kappen van bomen

8 januari 2022 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Maandag (10-01) start de gemeente met de kap van vijftig bomen. Het gaat om zieke en dode exemplaren die onveilig zijn. De bomen die de gemeente kapt, worden altijd vervangen door een nieuwe.

Om de drie jaar controleert de gemeente de bomen op veiligheid. Soms moeten bomen gekapt worden omdat uit de controles blijkt dat ze onveilig zijn.

Snoeien populieren
Op een aantal locaties kort de gemeente populieren in met een verhoogd risico op takbreuk. Door gericht te snoeien voorkomt men dat takken breken en kunnen de populieren langer blijven staan.

Bomenbeleid
Het beleid is erop gericht zoveel mogelijk bomen en groen te behouden. De gemeente laat weten: 'We kappen steeds minder bomen. Soms kan een boom langer blijven staan door te snoeien. We kappen bomen alleen als ze een gevaar vormen voor de omgeving. Bij dode bomen op locaties met weinig risico laten we steeds vaker de stam staan.' Dat is omdat dode bomen een waardevolle voedselbron zijn voor dieren. Veel insecten zijn afhankelijk van dood hout voor beschutting of overwintering. 'Dode bomen zijn van grote ecologische waarde voor de natuur en biodiversiteit.' 

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.