vrijdag 2 december 2022

Alles over Altena

Gemeente heeft wel contact met Tankens gehad over opvanglocaties

20 mei 2022 (door Altena.Net - redactie)

ANDEL - De gemeente heeft wél contact gehad met één van de directeuren van Tankens over het aanbod van de firma voor opvang van vluchtelingen. Dat laat de gemeente Altena weten naar aanleiding van vragen die de VVD eerder stelde. De fractie had informatie waaruit bleek dat de gemeente concrete voorstellen over mogelijke vluchtelinglocaties van Tankens negeerde.

Het college schrijft in het antwoord aan de partij: ‘Met die directeur is gesproken over hun plan voor het opvangen van vluchtelingen. De gemeente heeft dit daarna niet schriftelijk bevestigd aan de firma Tankens.’ Ook bleek dat de gemeente contacten had met een andere persoon binnen de firma heeft dan de persoon waarmee VVD Altena gesproken had. 

Contact
De gemeente heeft aansluitend opnieuw contact gelegd met Tanksen om nogmaals met elkaar te spreken over hun aanbod en het standpunt van de gemeente hieromtrent. Wat de uitkomsten van dat gesprek zijn, werd niet vermeld.

Geen andere aanbieders
Volgens het college zijn er binnen de gemeente geen andere aanbieders van potentiële opvanglocaties die op een gemeentelijk antwoord wachten. ‘Alle vragen die gesteld worden via het mailadres oekraïne@gemeentealtena.nl worden binnen enkele werkdagen beantwoord en dagelijks is er een belteam actief dat alle telefoontjes omtrent de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne direct beantwoordt.’

Zie ook:

Lees meer over:

Altena Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.