donderdag 8 juni 2023

Alles over Altena

Gemeente garant voor lening clubhuis Altena Road Runners

17 juni 2022 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - In Sleeuwijk wordt in samenwerking met Atletiekvereniging Altena Road Runners het nieuwe Atletiekpark Altena gerealiseerd. Op dit park wil Altena Road Runners hun nieuwe clubhuis bouwen. Voor de bouw daarvan heeft de club een lening aangevraagd. De bank is bereid deze lening te verstrekken. Voorwaarde is wel dat de gemeente garant staan voor het bedrag van 275.000 euro. Het college wil dat wel. Alleen moet de gemeenteraad nog akkoord gaan.

Met een garantstelling kan de gemeente organisaties faciliteren bij het krijgen van een lening. De gemeente neemt dan de schulden van een organisatie over of lost deze af als de organisatie, die de lening is aangegaan, dit zelf niet meer kan. Een garantstelling door de gemeente is daarnaast een instrument om publieke of maatschappelijke initiatieven in de gemeente Altena te kunnen verwezenlijken.

Afspraken
Het college is bereid garant te staan voor de lening van  275.000 euro. Hiertoe wordt met Altena Road Runners een overeenkomst gesloten. De vereniging moet de gemeente op de hoogte houden van de financiële stand van zaken binnen de club en er worden afspraken gemaakt over eventuele toekomstige investeringen.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.