vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

“Vergoeding voor vergaderen hooft er niet bij.”

Gemeente gaat niet in op declaratie Andelnaren

17 april 2023 (door Redactie)

ANDEL - Een drietal inwoners uit Andel uitte eerder hun ongenoegen aan de gemeente Altena in een brief over de bedrijfsuitbreiding en huisvesting van arbeidsmigranten aan de Middenweg te Andel. In hun optiek waren er 'fouten' gemaakt. Dat schrijven omvatte ook een declaratie van gemaakte uren. De gemeente geeft nu in een reactie aan de uitkomsten van het impactonderzoek overeind te houden en schuift de declaratie terzijde.

Op 7 maart 2023 werd door drie inwoners uit Andel een gezamenlijke brief gestuurd aan het college. Dat was een reactie op het collegebesluit voor een omgevingsvergunning voor de bedrijfsuitbreiding en huisvesting van arbeidsmigranten aan de Middenweg te Andel.

Onvoldoende serieus
De inwoners lieten in de brief weten dat zij zich onvoldoende serieus genomen voelden rond de terugkoppeling op de ruim 900 ingediende zienswijzen. Ook dienden de Andelnaren een declaratie in van een dikke ton voor de uren die zij hebben besteed aan het tegenhouden de inmiddels verstrekte omgevingsvergunning.

Reactie
De gemeente reageert desgevraagd: ‘In onze reactie (aan de inwoners -red.) laten wij weten veel waarde te hechten aan de uitkomsten van de impactanalyse om de mogelijke gevolgen van het afgeven van de vergunning voor inwoners zo klein mogelijk te laten zijn. Een vergoeding van de gemaakte uren hoort daar niet bij. Wij hebben de briefschrijvers in contact gebracht met het bureau dat de impactanalyse uitvoert.’

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.