maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

Hervormde kerk Wijk, één van de vele kerken in Altena

Gemeente en kerken praten over toekomst kerkgebouwen

1 september 2022 (door Redactie)

ALTENA - De gemeente Altena en kerkelijke gemeenten gaan met elkaar aan tafel om te praten over de toekomst van kerkgebouwen in Altena. Het doel hiervan is om te komen tot een gezamenlijke visie op kerkgebouwen.

Kerkgebouwen spelen een belangrijke rol in het maatschappelijk leven in Altena. Vaak zijn het ook iconen in omgeving. Tegelijk zijn er zorgen over de toekomst. Kosten nemen toe en soms dreigt leegstand. In andere gevallen is er juist ruimte tekort. Daarom gaat de gemeente met de kerken in Altena in gesprek over hun zorgen, wensen en ideeën voor de toekomst.

Kerkenvisie
in de op te stellen gezamenlijke kerkenvisie wordt gekeken welke overkoepelende thema’s - extra - aandacht nodig hebben en welke afspraken zinvol zijn.

Wethouder Anneloes van Hunnik: 'We hopen dat de kerkenvisie bijdraagt aan een goede dialoog tussen kerken en de gemeente. Door samen op te trekken kunnen we de leefbaarheid van de kernen versterken en ons religieus erfgoed behouden.'

Adviesbureau
Een extern adviesbureau begeleidt de dialoog tussen de gemeente en de kerken en stelt de kerkenvisie op. De gemeente verwacht begin 2023 de eerste gesprekken te voeren.

Foto Mediaplein Altena.net

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.