vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Altena én Dordrecht haken af omdat afspraken niet worden nagekomen

Overeenkomst met veerverbinding Kop van 't Land beëindigd door gemeenten

25 augustus 2022 (door Redactie)

WERKENDAM - De gemeenteraad is door het college van BenW via een Raadsinformatiebrief geinformeerd over de ontbinding van de overeenkomst met de veerverbinding Kop van ’t Land (Dordrecht – Werkendam).

De reden voor het afbreken van de zogeheten concessieovereenkomst is het feit dat de exploitant van de veerverbinding Kop van ’t Land heeft laten wet dat het toegezegde elektrische veer niet wordt geleverd. Dit was voorjaar 2022 wel toegezegd.

Het college stelt dat daarmee door de exploitant niet wordt voldaan aan de overeengekomen (verduurzamings)afspraken. Ook de gemeente Dordrecht haakt af.

Op 24 maart jl. informeerde de exploitant van de veerpomt de gemeenten dat men de overeengekomen nieuwbouw van het duurzame elektrische veerpont “Kop van het Land”, niet gaat realiseren. De exploitant: ’....zijn wij door financieel economische omstandigheden genoodzaakt niet te investeren in een nieuwe elektrische veerpont, hoewel wij ons tot het uiterste hebben ingespannen’.

Altena en Dordrecht varen nu hun eigen koers met inachtneming van lopende verplichtingen

Nieuwe uitvraag
De dienstregeling van de veerverbinding blijft overeind en wordt vooralsnog uitgevoerd door de huidige exploitant. De komende maanden wordt een nieuwe uitvraag voorbereid voor een exploitant van de veerverbinding. Aldus het college.

 

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.