maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

De vestingstad: investeren in Werelderfgoed ...

Gemeente Altena wil investeren in de vesting en wil wensen weten

10 januari 2022 (door Altena.Net - redactie)

WOUDRICHEM - De gemeente Altena wil aan de slag met de vesting van Woudrichem en wil graag van bewoners weten wat zij belangrijk vinden. 'Wat maakt de vesting zo bijzonder? Wat kan er beter?'

Op de website van de gemeente staat een vragenlijst die bewoners kunnen invullen. De bedoeling is dat de gemeente rekening gaat houden met de uitkomsten in de zogenoemde Vestingagenda: "Wat gaat de gemeente de komende jaren wanneer aanpakken."

Werelderfgoed
De laatste jaren investeerde de gemeente weinig in de vesting. De voormalige gemeente Woudrichem had weinig armslag en daarna werd Altena in beslag genomen door de fusie. Nu komt er specifiek beleid voor de stad die deze zomer tot Unesco Werelderfgoed is uitgeroepen. De gemeente heeft haar oor al te luister gelegd bij vertegenwoordigers van buurtverenigingen, ondernemers en maatschappelijke organisaties en is nu is het de beurt aan alle inwoners.

Voorzieningen
In de enquête kunnen zij laten weten wat ze van de voorzieningen in de vesting vinden, van het groen, de verkeersveiligheid, de parkeergelegenheid, het openbaar vervoer. Opmerkingen over plannen buiten de stadspoorten, zoals woningbouw aan de Afgedamde Maas tegenover Loevestein, zijn ook welkom.

Invullen
De enquête sluit op 24 januari. Invullen kost hooguit tien minuten. Wie het lastig vindt om de enquête online in te vullen, kan hulp vragen bij de buurtvereniging. Kerkleden kunnen ook terecht bij een wijkouderling of bij dominee Molenaar. (Poortaol)

 

Foto @Mediaplein Altena.Net

Zie ook:

Lees meer over:

Woudrichem Werelderfgoed
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.