vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Er wordt gedacht aan starterswoningen.

Gemeente Altena inventariseert ontwikkelingsmogelijkheden perceel Oudendijk 7

18 april 2023 (door Redactie)

OUDENDIJK - De bewonersgroep aan de Oudendijk heeft een overleg gehad met de gemeente omtrent de plannen om aan de  Oudendijk 7 wellicht een bedrijventerrein te ontwikkelen. Daar was vergunning voor verleend. Omwonenden kwamen daar eerder tegen in het verweer. De gemeente heeft nu mogelijk een alternatief plan en belegde voor de uitleg ervan een bewonersavond in het OVO-gebouw.

Op de avond in het OVO-gebouw vertelden wethouders Shah Sheikkariem en Hans Tanis dat de gemeente een voorstel wil maken om het perceel aan de Oudendijk 7 aan te kopen. De gemeenteraad zal daar dan op 25 mei een besluit over nemen. 

QR-code
De wethouders lieten weten op zoek te zijn naar een zinvolle invulling van het perceel. De inwoners van de Oudendijk worden uitgenodigd om mee te denken. Via een QR-code kunnen de inwoners hun gedachten kenbaar maken. Dit is de eerste inventarisatie.

De gemeente gaat ook in gesprek met de provincie om op basis van een 'gedragen plan' toch toestemming te krijgen voor de bouw van starterswoningen. Vanuit de zaal werd gereageerd dat 'woningen geen optie zijn'. Sommigen willen graag een stukje kopen, maar de gemeente wil het perceel als geheel ingevuld hebben. Aldus de bewoners in een reactie.

Wordt vervolgd.

Foto AltenaNet

Zie ook:

Lees meer over:

Oudendijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.