maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

De vrijwilligers van de ouderenorganisaties krijgen ook een Altenaboxbon.

Gemeente zet vrijwilligers ouderenwerk in de bloemen

7 december 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Nationale vrijwilligersdag staat op 7 december op de kalender. De gemeente Altena besteedt dit jaar een tweede keer op rij extra aandacht aan een speciale groep vrijwilligers.

Vorig jaar bezorgde men alle maaltijdbezorgers een bloemetje; dit jaar verrast men de bestuursleden en vrijwilligers actief bij ouderenbonden, ouderensozen en afdelingen van de Zonnebloem. Deze vrijwilligers hielden tijdens de Coronaperiode zoveel mogelijk de moed erin. Ze deden hun best contact te houden en extra aandacht te besteden aan ouderen in Altena. 

Bezoek belangrijk
Juist voor ouderen, die  niet gemakkelijk van huis kunnen, is dat bezoek heel belangrijk. Wie graag andere mensen ontmoet is het leggen van een biljartje, een gezellige middag met muziek omlijst of een lunch een hoogtepunt in de week. Toen het even kon zijn deze activiteiten weer van start gegaan; nu zijn veel ouderen weer aangewezen op de telefoon, de brievenbus en de mailcontacten.

Bloemetje 
Deze week bieden burgemeester en wethouders verschillende bestuursleden een bloemetje aan. In de loop van de decembermaand ontvangen alle aangemelde vrijwilligers van de ouderenorganisaties een Altenaboxbon. 

Vrijwilligers
De Zonnebloemafdelingen in Altena kunnen goed nieuwe bezoekvrijwilligers gebruiken en dat geldt ook voor ouderenbonden en de ouderensozen. Mensen kunnen zich nu al aanmelden, zodat in het voorjaar alle activiteiten weer van start kunnen gaan. Contactadressen staan in de gemeentegids van Altena.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.