zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Formatie CDA, AltenaLokaal, SGP en Progressief Altena kansrijk

31 maart 2022 (door Redactie)

ALTENA - Informateur Roel Augusteijn adviseert de gemeenteraad van Altena de formatie voort te zetten met CDA, AltenaLokaal, SGP en Progressief Altena. Tussen deze partijen is het vertrouwen aanwezig om de komende weken met elkaar te onderzoeken of er een nieuw coalitie-akkoord gesmeed kan worden. 

Op basis van de uitslag van de verkiezingen zullen deze vier grootste partijen aan de slag onder leiding van een formateur.

 Verzoek
CDA-lijsttrekker Roland van Vugt vroeg op 18 maart Roel Augusteijn, voormalig gedeputeerde en burgemeester, om te verkennen met welke partijen een coalitie gevormd kan worden voor de komende vier jaar.

Daarop voerde Augusteijn gesprekken met alle partijen in de nieuwe raad. Hieruit bleek dat de afgelopen drie jaar een gezonde en constructieve basis is gelegd. Bevestigd door de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen en de gevoerde gesprekken adviseert de informateur daarom een coalitie van CDA, AltenaLokaal, SGP en Progressief Altena als meest voor de hand liggend en kansrijk. De vier partijen hebben aangegeven nu op inhoud met elkaar te onderzoeken of in deze samenstelling tot een coalitie-akkoord gekomen kan worden.

Volgende fase
Augusteijn concludeert dat de verkenningsfase kan worden afgerond en dat CDA, AltenaLokaal, SGP en Progressief Altena de volgende stap kunnen zetten. De vier partijen zullen in onderling overleg een formateur aanstellen voor de formatiefase.

Foto Mediaplein Altena.Net.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.