vrijdag 21 juni 2024

Alles over Altena

Waar de deelnemers kwamen, werden ze hartelijk ontvangen.

Fietstocht Aalburg Rond 2023: ‘Warm en gezellig’

10 juni 2023 (door Redactie)

WIJK EN AALBURG - Ondernemersvereniging (OV) Aalburg kan terugkijken op een geslaagde, editie van Aalburg Rond. De 37e aflevering van de fietsklassieker voerde zaterdag (10-6) traditioneel door de zeven kernen van de voormalige gemeente Aalburg. De naar eerste schatting (de officiële telling volgt later) 800 fietsers reden onder tropische temperaturen langs 27 deelnemende bedrijven.

De ondernemers in de 37 kilometer lange fietstocht pakten bijzonder goed uit. Overal waar de fietsers zich meldden, werden ze natuurlijk hartelijk ontvangen. Ook veel punten stond er een flesje water voor ze klaar, of koffie, thee, zelfs soep, er waren koeken, appelflappen, sleutelhangers, boekjes, plantjes, rondleidingen … Teveel om op te noemen. Kortom, de bedrijven zetten hun beste beentje voor om zich zo (extra) te presenteren. 

Puzzelen
Natuurlijk deden mensen zaterdag mee omdat ze van fietsen houden, of trapten ze de pedalen rond vanwege het mooie weer. Of Aalburg Rond was een mooie gelegenheid om samen te fietsen met familie, vrienden of (klein)kinderen. En ondertussen is ook het ophalen van letters en puzzelen voor de slogan 'stiekem' best leuk. Zoals een deelnemer liet weten: 'Het allerbelangrijkste, het is leuk en gezellig.'Reacties

De reacties op de fietstocht waren positief. Een greep: ‘We zijn bij bedrijven geweest die we niet kenden. Leuk om er eens binnen te kijken.’ ‘Nooit geweten dat er daar een winkeltje zat.’ Maar ook: ‘Goed georganiseerd.’ En: ‘Het was warm, maar erg gezellig. Bedankt.’ En deze: ‘Ondernemersvereniging Aalburg, dank jullie wel, was weer goed georganiseerd. Ook dank aan alle bedrijven die Aalburg Rond mede mogelijk hebben gemaakt.’

Slogan
Wie alle stempelposten aandeed, verzamelde letters die samen een slogan vormde. "Fietsen is gezond geniet van Aalburg Rond." Wie goed puzzelde, maakt kans op een prijs. 

OV Aalburg maakt op een later tijdstip de winnaar(s) bekend. Prijzen worden uitgekeerd in waardebonnen te besteden bij de deelnemende ondernemers. 

Foto (4x) Mediaplein Altena.Net.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.