maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Goed nieuws voor wie van wandelen en/of fietsen houdt.

Fiets- en wandelroute Jannezandse brug wordt onderzocht

27 december 2021 (door Altena.Net - redactie)

HANK -  De gemeenteraad stemt in met een onderzoek naar de mogelijkheid een fiets- annex wandelpad te realiseren via de Kortedijk / Visserskade naar de Jannezandse brug. Voor wie van wandelen en fietsen houdt, is dit ongetwijfeld prima nieuws.

Begin volgend jaar wordt de Verkeersvisie Hank aangeboden aan de raad waarin een fietspad langs de Aakvlaaiweg- Oranjepolderweg en Jannezandsebrug is opgenomen. Dit fietspad eindigt echter zonder doorgang bij de rand van Hank. 'Het dus een heen en weer gaan van tegemoetkomende fietsers en wandelaars. In het aankomende verkeersplan is het pad nu alleen via de Nathalsweg te bereiken.' Pauline van den Tol diende daarom, met steun van CDA en AltenaLokaal, een motie in om een fiets- en wandelrondje te creëren rond de Jannezandse brug.

Het Gat
In vroeger tijden was er wel een verbinding met de dorpsrand aan de noordkant middels het bruggetje over het Gat, maar deze route is inmiddels verdwenen.

Klein rondje
De motie pleit voor een bruggetje over de Postsloot naar de Visserskade Hank, om zo een fiets- en wandelrondje te maken vanaf de  Nathalsweg — Visserskade, met als middelpunt het kleine rondje Jannezandsebrug en 'Het Sluiske'.

De raad ging akkoord, enkel SGP en Christenunie stemden tegen de motie.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

hank
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.