maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Extra parkeerplaatsen bij NOAD’32

2 december 2021 (door Altena.Net - redactie)

WIJK EN AALBURG - Gemeente Altena stemt in met de aanleg van 35 extra parkeerplaatsen door voetbalclub NOAD’32 bij de Wijkse Bol in Wijk en Aalburg. Dit moet het tekort aan parkeerplaatsen bij de voetbalvereniging oplossen.

De vereniging diende eerder hiervoor een plan in waar het college nu mee akkoord is gegaan. Hiermee wil het gemeentebestuur ook de overlast voor omwonenden beperken en de veiligheid op de Maasdijk verbeteren.

Onvoldoende
Eind 2019 werden al 39 parkeerplaatsen aangelegd bij de voetbalclub en restaurant De Happetap. De parkeercapaciteit blijkt vervolgens onvoldoende te zijn. Vooral op zaterdagen leidt dit tot overlast en problemen. Omwonenden ervaren overlast door foutparkeerders, bijvoorbeeld bij inritten. Ook staan er auto’s op de dijk. Dit kan leiden tot onveilige verkeerssituaties.

Met de aanleg van 35 extra parkeerplaatsen willen NOAD’32 en de gemeente dit oplossen.

Aanleg in voorjaar 2022
Sporters en publiek bij NOAD’32 kunnen de auto straks in de buurt van het clubhuis van de lokale voetbalclub parkeren. De parkeerplaatsen worden gemaakt van grasbetontegels zodat regenwater goed kan wegzakken in de grond. De aanleg staat gepland in het voorjaar van 2022.

Foto gemeente Altena.

Lees meer over:

Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.