donderdag 8 juni 2023

Alles over Altena

Elf fietspaden in Altena krijgen een naam

22 maart 2023 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Vrijdag (24-3) krijgen elf fietspaden in de gemeente Altena een naam. Op deze manier kunnen hulpdiensten de locatie bij een calamiteit sneller vinden.

Bij alle elf fietspaden die nu een naam toegekend hebben gekregen, komen straatnaamborden te staan. De start van het plaatsen van de straatnaamborden is op genoemde vrijdag aan de Kattendijk in Wijk en Aalburg. Dit is het vrijliggende fietspad over de dijk tussen de Brug over het Heusdens Kanaal (Daailandse brug) en de brug over de Bergsche Maas (Heusdense brug).

De naam is bedacht door Jacob Vos uit Wijk en Aalburg. Tot de aanleg van de Bergsche Maas was er een dijk. Die vormde de scheiding tussen Aalburg en Heesbeen. Op de kadastrale kaart van 1832 aangeduid als ‘Klein Katten Dykje.

Suggesties
85 inwoners dachten mee over de straatnamen. In totaal werden 182 suggesties ingezonden. De Commissie Naamgeving adviseerde het college van burgemeester en wethouders. Deze heeft de 182 ingediende suggesties bekeken en bij de advisering gezocht naar namen die passen bij de ligging van het betreffende fietspad in relatie tot de omgeving, of een connectie hebben met de geschiedenis.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.