dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Eis 26 maanden cel voor Woerkumer die tattooshop liet beschieten

27 april 2023 (door Redactie)

DEN HAAG - WOUDRICHEM: De voordeur van een tattooshop in Alphen aan den Rijn moest het op 15 juni 2022 ontgelden omdat iemand zich binnen een motorclub moest bewijzen. Midden in de nacht werd er op de deur geschoten. De man die daar volgens het Openbaar Ministerie opdracht toe gaf, een 36-jarige man uit Woudrichem, stond woensdag (20-4) voor de rechter.

De tattooshop zit in een winkelstraat in Alphen aan den Rijn. Midden in de nacht schrokken mensen in de directe omgeving wakker omdat er schoten klonken. In de voordeur van de shop zaten twee kogelgaten. Onrust in de winkelstraat en doodsangst bij de eigenaar. De schutter, een 30-jarige man uit Maasdijk, kon worden gearresteerd en werd in november 2022 door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden waarvan 3 voorwaardelijk. Waarom hij had geschoten, bleef onduidelijk. Een link tussen de schutter en het slachtoffer was niet te vinden.

Ruzie
Totdat het slachtoffer hoorde dat bij de schutter spullen van een motorclub waren gevonden. De officier: ‘Ineens viel het kwartje: het slachtoffer kende nog wel iemand met wie hij vroeger in een andere motorclub zat maar die 1,5 jaar voor de beschieting met ruzie was vertrokken en overstapte naar bedoelde motorclub. En die bleek een goede bekende van de schutter te zijn.’

Klusje
Onderzoek naar die 36-jarige man uit Woudrichem bevestigde dat deze in het verleden ruzie had gehad met de eigenaar van de tattooshop. En nu er een nieuweling lid wilde worden van de motorclub, wist hij nog wel een klusje waarmee de nieuwkomer zich kon bewijzen. ‘Ik laat hem tattoozaak doen, krijg die 500 van mij (...) Heel die shop moet eraan, blazen met dat ding (...) Gewoon simpel pang pang pang pang pang pang, weg, loesoe, houdoe’. Zo meldt de Officier van Justitie.

Deze vatte het op zitting samen: ‘Het ging echt nergens anders om, dan dat men de nieuweling bij de motorclub wilde. Iemand met wie hij niks te maken had en die hem niks had misdaan, heeft daarvoor de prijs betaald. De achteloosheid waarmee verdachte het plan bedenkt en laat uitvoeren, voor (…) het schamele bedrag van 500 euro, zegt genoeg.’

Eis
Ze benadrukte dat de beschieting een zeer intimiderend was geweest en grote impact had op het slachtoffer en de omwonenden. "En de rol van verdachte is daarbij nóg kwalijker dan die van de schutter." De Officier eiste een gevangenisstraf van 26 maanden. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Foto Archief ter illustratie.

Lees meer over:

Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.