zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Ook ging er een tijdscapsule de grond in.

Eerste paal brede school in Nieuwendijk geslagen

18 november 2021 (door Altena.net - Redactie)

NIEUWENDIJK - In het bijzijn van kinderen van PCB De Regenboog en Trema voorschoolse opvang ging in Nieuwendijk de eerste paal de grond in van de nieuwe brede school. Het oude schoolgebouw aan de Hasselmanstraat is gesloopt en op dezelfde plek komt een nieuwe school. De bouw van de brede school in Nieuwendijk is de eerste van een reeks (nieuw)bouwplannen voor verschillende scholen in de gemeente.

Volgend jaar rond deze tijd hopen de kinderen en leerkrachten in het nieuwe gebouw te leren, spelen en werken.

Proost
De school laat weten: 'De heipalen gaan de grond in en dat hebben we vandaag gevierd!
Tevens hebben we onze tijdscapsule met al onze ideeën van de wereld over 40 jaar in de grond gestopt. Na de officiële eerste paal, hebben we met elkaar in de klas geproost.' (Tekst loopt door onder de foto.)

Samenleven
Wethouder Shah Sheikkariem bracht namens het college hun dank over aan alle betrokkenen. 'Fijn dat de raad heeft gekozen om deze school energieneutraal te bouwen en er veel buitenruimte voor de kinderen is. Dank aan alle stuurgroep- en projectleden. Ook dank ik alle omwonenden die zich realiseren dat de komende maanden gebouwd wordt en mede dankzij hun (geen bezwaren ingediend)de school over ongeveer 10 maanden kan worden opgeleverd. Samenleven is ook echt samen leven.'

 

Foto gemeente Altena.

Zie ook:

Lees meer over:

Nieuwendijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.