maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

Eerste tien buurtkastjes krijgen hun plek bij huurders

24 januari 2023 (door BommelerwaardNet)

REGIO - Energieprijzen zijn torenhoog. Ook de dagelijkse boodschappen worden steeds duurder. Bazalt Wonen zocht om die reden naar mogelijkheden om te ‘kunnen bijdragen aan betaalbaarheid’ voor hun huurders. Een buurtkast was een optie. Maar bij wie kunnen die geplaatst worden? Een oproep in de Bazaltkrant leverde veel reacties op. De eerste buurtkastjes worden daarmee een feit. Ze worden geplaatst door Zaltbommel en Altena.

De eerste tien kastjes werden onder veel enthousiasme van de buurt geplaatst. Bijvoorbeeld bij Maaike en Sam uit Zaltbommel: ‘Wij wonen in een echte volksbuurt waar zeker vraag is naar dit soort dingen. De buurt helpt elkaar graag, maar niemand laat zijn armoede graag zien, dus dit kan een goede oplossing zijn.’

Verspilling
Die oplossing is heel praktisch. Buurtbewoners vullen het kastje met levensmiddelen en wie iets nog heeft, kan dat eruit halen. Zo helpen mensen elkaar in de dure tijd. Bovendien wordt voedselverspilling tegengegaan en komt het de saamhorigheid ten goede. 

Sponsor
De buurtkastjes werden vervaardigd door de sociale werkplaats van Stichting SoGoed. Aannemer Vébé sponsorde de palen waarop de kastjes in de voortuinen van de woningen staan.

Aanmelden
Wie meer wil weten over de buurtkastjes, klikt op de link. Wie een buurtkastje in de voortuin wil, kan een mail sturen naar leefbaar@bazaltwonen.nl.

Foto archieffoto ter illustratie.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.