donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Eerste prijs, promotie en lof voor Brassband Kunst & Vriendschap Meeuwen

13 maart 2023 (door Redactie)

MEEUWEN - Zaterdag (11-3) nam brassband Kunst & Vriendschap Meeuwen deel aan het concertconcours in de Hanzehof in Zutphen. De dag was goedgevuld met in totaal 8 orkesten uit het hele land.

Brassband K&V uit Meeuwen kwam uit in de derde divisie Brassband en speelde voor juryleden Tijmen Botma, Jos Zegers en Dick Bolt.

Als inspeelwerk was gekozen voor Valerius Intrada van Jan de Haan, daarna de twee grote, te beoordelen werken: Albinus Variations van Etienne Crausaz en Viking Age van Thierry Deleruyelle. Deze twee grote werken waren ook verplicht op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in respectievelijk 2022 en 2018, en een echte uitdaging voor de muzikanten, met name de solisten.

Eerste prijs
Op het podium liet K&V horen in topvorm te zijn, en dat werd ook door de jury opgemerkt. Met maar liefst een gemiddelde van 90,75 punten voor beide werken verdiende de Meeuwense Brassband een eerste prijs met promotie en lof van de jury. De allerhoogste score die deze dag in Zutphen werd behaald.

Jury
De juryrapporten waren lovend: ‘zeer veel waardering voor deze band en maestro, bravo!’ en ‘hele mooie band, prachtige tutti klank en zeer muzikaal!’ Een prestatie van formaat dus waar de muzikanten  hard voor hebben gewerkt maar dan ook heel trots op zijn. Omdat de band gepromoveerd is, komen ze voortaan uit in de tweede divisie sectie Brassband.

Foto Brassband Kunst & Vriendschap Meeuwen.

Lees meer over:

Meeuwen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.