dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

Eerste doe-middag Altena College een succes

1 oktober 2021 (door Altena.Net - redactie)

SLEEUWIJK - Heel veel leerlingen uit groep 8 van de basischolen in Altena grepen hun kans om alvast te sfeer te proeven op de Altena Experience, de doe-middag op het Sleeuwijkse Altena College.

 In het scheikundelokaal gaat het er serieus aan toe met veiligheidsbrillen en laboratoriumjassen. ‘Wat gaaf dat we hier dingen met vuur mogen doen.’ Sven is bij de Experience Natuur & Wetenschap uiterst geconcentreerd bezig met zijn proef met brander, metalen knijper en gaasje. 
Docent Thijmen Brans en practicumonderwijsassistent Marianne Ebert begeleiden de leerlingen met de uitdagende proefjes.

Atletiekbaan
Tegelijkertijd wordt er in de gymzalen fanatiek gesport bij de Experience Sport. De vakgroep bewegingsonderwijs kijkt uit naar de komst van de atletiekbaan achter de school. Docent Benjamin de Gans: ‘De leerlingen die in het schooljaar 2021-2022 in de brugklas komen, gaan de opening van de Atletiekbaan en de eerste sportlessen daar meemaken. Hoe gaaf is dat!’ 

Interesse
Tijd voor een korte pauze gunnen de leerlingen zich nauwelijks. Er wachten namelijk nog zoveel leuke experiences deze middag onder andere bij Creatief en Wereldwijs. 
‘Het leuke van deze doe-middag is dat leerlingen kunnen kiezen voor de Experience die het dichtst bij hun interesse ligt, maar ook kennismaken met andere vakken die je krijgt alsbrugklasser.’ 

De volgende Altena Experience is op woensdag 16 februari a.s. voor leerlingen van groep 7 en 8.

 

Foto Altena College.

Lees meer over:

altena college Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.