maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Een clubrecord en een persoonlijk record bij de Biesboschzwemmers

30 oktober 2021 (door Altena.net - Redactie)

WERKENDAM - Mooie resultaten voor de Biesboschzwemmers op de 1500 meter. In Veenendaal kwam Nadine Scheeve aan de start en eerder legde Lars de Kooter in Eindhoven de 60 banen af. Met een persoonlijk en een clubrecord werd er goed gepresteerd.

In Veenendaal waagde Nadine zich aan de 1500 meter in voorbereiding op de masters kampioenschappen die in februari 2022 gehouden worden. In een vlakke race wist ze naar haar derde tijd ooit te zwemmen. Ze was drie seconden langzamer dan tien jaar geleden. Na 200 meter lag Nadine ongeveer een seconde achter haar tijd uit 2011 en dit liep op naar ongeveer vier seconden na 400 meter. In tegenstelling tot tien jaar terug kon Nadine het tempo vasthouden en was ze na 800 meter nog maar een kleine twee seconden langzamer. In de laatste 700 meter kon ze het verschil niet ombuigen en was ze uiteindelijk een kleine drie seconden langzamer.

Clubrecord
Om de kans op plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen nam Lars in Eindhoven aan de 1500 meter deel die tijdens een training die door PSV werd georganiseerd. In een gelijkmatige race wist Lars ruim 65 seconden van zijn tijd van een jaar geleden af te halen. Lars begon ten opzichte van een jaar geleden iets voorzichtiger. Na 400 meter was het verschil ‘slechts’ negen seconden, maar na 800 meter was het al opgelopen naar ongeveer 29 seconden. Vervolgens liep het verschil hard op, want na 1000 meter was het al bijna 45 seconden. Alleen de laatste 250 meter liep het verschil niet echt meer op. Een jaar geleden zette Lars daar een versnelling in, maar zijn eindtijd van 19 minuten en 11,68 seconden is goed voor een persoonlijk en clubrecord.

Aanscherpen
De komende tijd wordt het afwachten of dit genoeg is om bij de beste 16 te eindigen bij de junioren 1 en 2 zodat Lars op 4 december in Den Haag kan proberen opnieuw zijn tijd aan te scherpen.

Met acht wedstrijden in de afgelopen maand is er door de Biesboschzwemmers goed gepresteerd en lijkt het erop dat de zwemmers de goede lijn te pakken hebben om er een mooi seizoen van te gaan maken.

Lees meer over:

Werkendam Biesboschzwemmer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.