vrijdag 21 juni 2024

Alles over Altena

Duwboot Xander gezonken op Merwede bij Sleeuwijk

26 mei 2024 (door Redactie)

SLEEUWIJK - UPDATE 21:00 uur - Op de Merwede bij Sleeuwijk is zondagmiddag een duwboot gezonken, de Xander uit België. De opvarenden konden tijdig van boord worden gehaald. Eén persoon werd ongedeerd uit het water gehaald. Ook de andere twee opvarenden zijn niet gewond.

De berging van gezonken duwboot is zondagavond direct begonnen. De stuurhut steekt nog net boven water uit. De duwboot zat gekoppeld aan een poederschip. Het samenstel ligt ter hoogte van gemaal Altena aan Sleeuwijkse kant.

Berging
Bergingsbedrijf Koek arriveerde rond 20:30 uur met twee bokken. De twee bokken lagen in Werkendam bij scheepswerf De Werken tegen de kant. 

17:00 uur: SLEEUWIJK - Politie met grote spoed naar Kerkeinde Sleeuwijk vanwege persoon te water

Hulpdiensten spoedden zich zondagmiddag (26-5) in allerijl en massaal naar de Merwedebrug bij Sleeuwijk. Ook de traumahelikopter ging ter plaatse, maar werd terug gehaald. Reddingboten van Rijkswaterstaat zijn, net als de KNRM en een duikteam op lokatie. De brandweer ging met een boot van Riveer naar de plek van het ongeval.

De melding kwam ongeveer 16:40 uur bij de alarmcentrale binnen. Over de oorzaak van het ongeval is nog weinig tot niets bekend. Er zou een duwboot op de Merwede in de problemen zijn gekomen waarbij iemand te water raakte.

Lees meer over:

Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.