maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Dussense verenigingen krijgen onderkomen in brandweerkazerne

29 mei 2021 (door Vincent van Wijk)

DUSSEN - De huisvesting van Dussoos, CV De Klaitrappers en de EBHO in Dussen is al langer een punt van discussie. CDA Altena heeft zich van meet af aan sterk gemaakt voor een goede voorziening en dat lijkt nu gelukt. De drie verenigingen kunnen voor de komende vijf jaar naar hun oude plek in de brandweerkazerne.

Het CDA vroeg het college naar mogelijke huisvestingsplekken die de gemeente Altena heeft aangeboden aan de verenigingen, maar wilde ook weten wat de gevolgen zijn voor de verenigingen en de inwoners als zij geen vaste plek in Dussen krijgen. CDA Altena laat nu weten: 'Toen duidelijkheid te lang uitbleef zijn Tineke Zaal en Jade Buchholtz in februari 2020 opnieuw in de pen gekropen. En na verschillende keren aan te dringen op een goede oplossing kwam er vrijdag (28-5) witte rook.

Logisch
De drie verenigingen kunnen, voor in ieder geval de komende vijf jaar, terug naar hun oude plek in de brandweerkazerne. 'Een logische oplossing', meent het CDA. Het college ziet het belang in van deze drie verenigingen voor de leefbaarheid van het dorp Dussen.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.