dinsdag 23 juli 2024

Alles over Altena

Dubbel zilver voor Biesboschzwemmers op NK Open Water

10 juli 2024 (door Redactie)

WERKENDAM - In het Zeeuwse Hoek en Sluis werden de Open Nederlandse Kampioenschappen open waterzwemmen gehouden. De afgelopen drie jaar werden deze kampioenschappen door de Biesboschzwemmers georganiseerd. Lars de Kooter en Ingmar Visser gingen met een zilveren medaille naar huis.

In Hoek stond voor Lars - naast de 3km schoolslag voor het ‘NK’ - ook nog een 1000m schoolslag op het programma. Tijdens de eerste meters stond er veel wind op de baan. Ondanks dat kwam Lars als eerste van zijn leeftijd aan de finish. 

In Sluis startten Lars en Ingmar eerst op de 2000m schoolslag. Bij de start kwam Lars goed weg op een tweede plaats. Gedurende de gehele race bleef hij op deze positie, hij tikte wel als eerste in zijn categorie, jongens onder 17 jaar, aan.
Ingmar zwom een goede race en was de vierde heer die aan de finish kwam en was zesde van alle gestarte zwemmers.

Onderlinge strijd
Hierna kwamen de nummers voor de Nederlandse titel. Lars zwom in zijn leeftijd de 1500m schoolslag en vanaf de start lag hij op een tweede plaats. Het werd een tactische race en helaas kon Lars in de laatste meters niet meer opschuiven naar de eerste plaats.
Ingmar had in zijn nummer, de 2000m schoolslag bij de masters, ook een spannende onderlinge strijd. Bij de finish bleek dat hij twee leeftijdsgenoten op enkele seconden achter zich had gehouden en dat er maar één sneller was dan hij.

Foto ter illustratie.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.