maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

(Drugs)Overlast op parkeerplaats Werkina

1 december 2021 (door Altena.Net - redactie)

WERKENDAM - 'Het gaat niet goed op het parkeerterrein aan de Werkina in Werkendam.' Dat stelt VVD Altena. Het plein is een verzamelplaats voor jongvolwassen personen. Op zich is daar nog niets mis mee, maar deze personen veroorzaken met grote regelmaat overlast.

De overlast bestaat volgens de partij uit het draaien van muziek vaak tot laat in de nacht, waarbij drank en drugs worden gebruikt. De restanten blijven vervolgens achter op het plein. Op het parkeerterrein worden regelmatig glasscherven en kleine plastic zakjes aangetroffen.

Gemeld
Omwonenden van het plein hebben deze overlast al meermaals gemeld bij politie en gemeente. Een oplossing blijft echter uit, want er vindt nog steeds overlast plaats en op het plein ligt nog steeds glas en plastic. Dit geeft omwonenden het gevoel dat er niets met hun melding gebeurt.

Pim Bouman (voorman VVD): 'Dit is een plein waar de jeugd van Werkendam zich verzamelt om te gaan sporten. Deze jeugd hoort daar niet te worden geconfronteerd met drugs- en alcoholgebruik. Wij willen dat er iets gebeurt aan de overlast.'

Aanpak
Bouman wil van het college weten of en wat er gedaan is en wordt om de overlast en de vervuiling op het parkeerterrein aan de Werkina te Werkendam aan te pakken. 'Wat gaat u (naast de bestaande inzet) doen aan de overlast? En bent u bereid cameratoezicht in te zetten om de overlast structureel aan te pakken?', vraagt de VVD zich af. Ook extra handhaven ziet men als een optie.

 

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.