vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

De man moest met pepperspray onder controle worden gehouden.

Dronken Genderenaar rijdt tegen lantaarnpaal

21 mei 2021 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG / GENDEREN - Een dronken inwoner van Genderen werd aangehouden nadat hij eerder wegreed na een onvrijwillige ontmoeting met een lantarenpaal. Na zijn aanhouding werd hij agressief en kreeg van de politie een dosis pepperspray.

Donderdagavond (20-5) kwam om 23.30 uur een melding binnen bij het Operationeel Centrum van een aanrijding. Op De Kromme Nol in Wijk en Aalburg was een man tegen een lantarenpaal gereden. Een getuige meldde dat ondanks dat de auto veel schade had en de airbags waren uitgeklapt, de bestuurder met de auto wegreed. De getuige gaf een type van de auto door en het kenteken. Agenten zochten vervolgens in de omgeving naar de auto en de bestuurder.

Aanhouding
In het buitengebied tussen Wijk en Aalburg en Genderen zagen agenten een auto staan met de alarmlichten aan. Toen ze dichterbij kwamen, zagen ze dat het de gezochte auto was. In de auto zat een man met verward gedrag. Hij stonk naar alcohol en sloeg onverstaanbare wartaal uit. Een ambulance werd opgeroepen om de man na te kijken.

Tijdens het wachten op de ambulance stapte de bestuurder uit en veranderde zijn gedrag van verward naar agressief. De agenten zagen zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken om de verdachte onder controle te krijgen.

De inwoner van Genderen werd daarop aangehouden en naar het bureau gebracht. Zijn auto is getakeld en de gemeente gaat de beschadigde lantarenpaal repareren.

Er is aangifte gedaan van dit misdrijf.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.