dinsdag 3 oktober 2023

Alles over Altena

Drie NK medailles voor Biesboschzwemmers

13 september 2023 (door Altena.Net - redactie)

WERKENDAM - De Biesboschzwemmers organiseerden het weekend van 8 en 9 september voor de tiende keer de Open Water Race (BOWR). Voor de derde keer achtereen ook nog de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) Open Water Zwemmen. De locatie was bij het Biesbosch MuseumEiland. Voor de Biesboschzwemmers was het in meerdere opzichten een succesvol evenement met dubbel zilver, vijf keer goud. Aan de BOWR deden twintig BBZwemmers mee die elf podiumplaatsen veroverden.

Dubbelzilver
Lars kwam op de 1500m schoolslag en 3000m schoolslag aan de start en op beide onderdelen wist hij beslag te leggen op de tweede plaats. Op de 1500 meter was dit bij de jongens 14 en 15 jaar en bij de 3 kilometer bij de jongens onder 17 jaar. Ook Ingmar behaalde op een schoolslag onderdeel een medaille. Ingmar wist derde te worden bij de masters op de 2000m schoolslag. Voor Richard Tiemstra was er geen medaille bij de masters 3000m vrije slag, maar het had niet naar uitgezien dat hij had kunnen zwemmen vanwege een blessure. Nico en Mandy Swart, Sanne van de Pol en Wouter van der Stelt kwamen bij de 4x500m vrije slag estafette aan de start en zij eindigden op een keurige vijfde plaats.

Vijf keer goud
Na het NK programma stond ook nog een programma van de Biesbosch Open Water Race (BOWR) gepland. Net als de afgelopen twee edities stonden er alleen ‘korte’ nummers van 250 tot en met 1000 meter op het programma. De Biesboschzwemmers staan bekend om de vele prijzen op de schoolslag en dat was ook tijdens de BOWR. Lars behaalde goud op de 500 en 1000m schoolslag bij de junioren. Bij de masters stond er ook 1000 meter op het programma en hierop werden Ingmar Visser, Mandy Swart en Marjo Goelema eerste. Amy de Kooter behaalde de laatste medaille, zij werd tweede op de 500m schoolslag. Voor Paul en Annette Wijnja was er een tweede plaats op de 1000m vrije slag en Nico Swart en Sanne van de Pol deden dit op de 1000m schoolslag. Er waren geen medailles maar toch werden deze zwemmers naar het podium geroepen. De laatste die op het podium mocht komen was Neel Gielen bij de dames 70+ op de 1000m vrije slag.

Biesbosch Challenges 
Naast het wedstrijdprogramma stonden er ook zwemtochten op het programma. Er kon gekozen worden uit 250, 500, 1000, 2000 en 5000m. Met ruim 90 deelnemers was dit een groot succes en een deel van de startgelden wordt overgemaakt naar Stichting ALS Nederland.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.