donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Het enthousiaste team had er weer zin in.

Drie Nederlandse records voor Annette Wijnja

4 april 2022 (door Redactie)

WERKENDAM - In het Zeeuwse Kapelle vond de eerste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2022 plaats. Annette Wijna ging als een speer en pakte drie keer goud.

Annette Wijnja komt sinds dit jaar uit in een nieuwe categorie, namelijk de dames 55 tot 59 jaar en hierdoor zijn er weer kansen om records te zwemmen. In Kapelle wist Annette direct drie afstanden op haar naam te schrijven. Aan het begin van de middag wist ze op de 50 schoolslag een nieuw club-, Brabants (BMR) en Nederlands Masters Record (NMR) te zwemmen. Voor het wedstrijdrecord, Zuidelijke Cirkel Record (ZCR), kwam ze 0,2 seconden te kort.
Later op de 200 schoolslag voegde Annette nog een aantal records aan haar totaal toe. De eindtijd van Annette was goed voor een club-, Brabants, Zuidelijke Cirkel en Nederlands Masters Record. Alsof dit nog niet genoeg was, bleek de tussentijd na 100 meter ook nog sneller te zijn dan het club-, Brabants en Nederlands Masters Record.

Aanscherpen
Mandy Swart zwom voor het eerst de 200 meter schoolslag en zij wist gelijk het clubrecord bij de 20-plussers met ruim twintig seconden aan te scherpen. Eerder op de dag startte ze al op de 50 schoolslag en 100 rugslag en deze tijden bleven boven haar beste tijden ooit.

Snelheid
Marjo Goelema en Paul Wijnja hadden op korte nummers ingeschreven en het bleek dat de snelheid er nog niet is na een lange tijd zonder wedstrijden. Voor Nico Swart gold dit ook op de 50 schoolslag en 100 rugslag, terwijl zijn 200 schoolslag meer tot tevredenheid stemde.

Wouter van der Stelt en Ingmar Visser deden mee op de 400 vrije slag en beiden zwommen een goede race. Op hun korte nummers kwamen ook zij snelheid tekort.

Prooi
De afsluitende estafette, 4x25 vrije slag, bestaande uit Nico, Marjo, Paul en Annette was een prooi voor de masters van de Biesboschzwemmers, maar ze bleven ruim boven het clubrecord.

Foto De Biesboschzwemmers.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.