maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Drie mannen in Rijswijk aangehouden voor poging tot brandstichting

2 januari 2022 (door Altena.Net - redactie)

RIJSWIJK - Drie mannen werden zaterdagavond opgepakt omdat ze banden en hout op dé kruising in Rijswijk dumpten. Snel handelen door de politie, na een melding, leverde deze aanhoudingen op en voorkwam een stinkende brand op de kruising.

Op zaterdag (1-1) om 22.20 uur kreeg een surveillance-eenheid melding van het Operationeel Centrum naar de Rijswijksesteeg te gaan. Daar zouden enkele mannen autobanden en hout op 'de befaamde' kruising leggen. De politie laat weten: 'De kans was groot dat dit een vreugdevuur ging worden zoals eerder het geval was.'

Vuurwerk
Op de kruising troffen de agenten een busje aan. Meerdere mannen renden weg. Drie van hen konden aangehouden worden. Vanuit het busje waren meerdere autobanden, hout en een vat met vermoedelijk brandbare vloeistof uitgeladen. De aangehouden mannen hadden alle drie zwarte handen, een bewijs dat ze de banden gesjouwd hadden. In de zakken van de verdachten werd ook nog vuurwerk aangetroffen.

Opvallend is dat de drie verdachten (22, 24 en 25) geen directe binding hebben met Rijswijk. Ze komen uit Haaften en Tiel (2x). Ze zijn aangehouden en naar het bureau gebracht.

Lees meer over:

Rijswijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.