Sunday 26 September 2021

Alles over Altena

Drie keer goud, een keer zilver voor Biesboschzwemmers

15 augustus 2021 (door Altena.Net - redactie)

WERKENDAM - Onder zonnige omstandigheden namen Lars de Kooter, Pieter Pijnenburg en Nadine Scheeve deel  aan een open waterwedstrijd in Sint-Niklaas ( Brlgië). De wedstrijd werd voor de 48e keer georganiseerd en bestond uit lange afstanden in de ochtend en korte nummers, 1000 meter, in de middag. Pieter wist twee keer goud te veroveren en Lars ging met goud en zilver naar huis.

Pieter mocht als eerste het water in voor de 3000 meter schoolslag, vanaf de start nam hij het initiatief en eindigde bijna negen minuten voor de tweede zwemmer.

Na Pieter startten Lars en Nadine aan de 3000 meter vrije slag. Lars startte snel, volgens plan. Doordat het grote aantal zwemmers in het water was het lang onduidelijk hoe de race zich ontwikkelde. Uiteindelijk bleek Lars als tweede geeindigd te zijn in een veld met zwemmers die minimaal twintig jaar ouder waren. Het verschil met de snelste zwemmer was ruim twee minuten, terwijl Lars bijna twee minuten voorsprong had op het brons.

Goede races
Nadine startte voorzichtig en kon het tempo goed volhouden. Ondanks dat zij op zaterdag nog stevig getraind hard wist ze een goede race te zwemmen. Ze was een fractie langzamer dan haar beste tijd ooit.

's Middags zwommen Pieter en Lars beide 1000 meter schoolslag. Pieter startte bij de 25-plussers en was bijne twee minuten sneller dan de tweede zwemmer.

Lars startte ruim een half uur later en de jonge Werkendammer ging er direct na de start vandoor en was binnen 18 minuten weer terug. De tweede jongen kwam een kleine twee minuten later binnen en het eerste meisje in de categorie gaf bijna drie minuten toe.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

sport biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.