vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Goed gedrag wordt beloond.

Drie dorpsraden tikken 1000 euro binnen voor ‘goed gedrag’

23 december 2022 (door Redactie)

ALTENA - De dorpsraden van Uitwijk, Eethen en Meeuwen ontvingen elk een cheque van 1000 euro. De bedragen zijn bij elkaar gereden met de snelheidsmeterspaarpot. In november en december rouleerde de snelheidsmeterspaarsport als een estafette zes weken door deze dorpen.

De aftrap was in Uitwijk. Daar had het dorpsforum een quiz georganiseerd voor de basisschoolleerlingen. De twee winnaars hiervan stelde samen met het dorpsforum de snelheidsmeter in werking. Vervolgens ging de snelheidsmeter enkele weken later naar Eethen waar deze door schoolkinderen en de dorpsraad in gebruik werd genomen. Begin december kwam een aantal kinderen van basisschool de Ark in Meeuwen naar de snelheidsmeterspaarpot om deze met wethouder Hans Tanis in gebruik te nemen.

Belonen
De snelheidsmeterspaarpot beloont passerende voertuigen voor goed gedrag. Iedere automobilist die zich aan de snelheid houdt, draagt bij aan het vullen van de digitale spaarpot.

Goed doel
De meter werkte eerder al in de gemeente Altena. Deze estafette door drie dorpen was nieuw. De drie dorpsraden namen het initiatief in het plaatsen van een meter in hun eigen kern.
De dorpsraden bepalen zelf waaraan de opbrengst wordt gedoneerd. De basisscholen uit de dorpen denken mee bij het bepalen van het doel.

Foto Gemeente Altena.

Lees meer over:

Meeuwen Eethen Uitwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.