woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Er komt maar één woning op het ruim bemeten perceel.

Afspraak met omwonenden verhindert bouw woningen op paardenweide

12 oktober 2022 (door Redactie)

SLEEUWIJK - VVD Altena stelde er eerder vragen over waarom op het perceel naast de voormalige paardenweide in Sleeuwijk niet meerdere kleinere woningen gebouwd worden, maar één grote woning?

Het college begrijpt de vragen van de VVD wel. Men is zelfs van mening dat het zeker voorkeur verdient om op een bouwkavel meerdere kleinere huizen te bouwen, in plaats van een grote woning. Zeker gezien de behoefte aan nieuwbouw.

Afspraak
De kavel, zijnde een voormalige paardenweide, kwam vrij na verplaatsing van de paardensportvereniging naar De Roef. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat op deze locatie 26 zorgwoningen gerealiseerd zouden worden. Voor dat plan was geen draagvlak in de omgeving. De zorgwoningen worden nu op de aangrenzende kavel gerealiseerd. Het college legt uit dat dit 'Nadrukkelijk in overleg met de omgeving' is gebeurd. Ook vanuit stedenbouwkundig oogpunt is gekozen om op deze kavel maximaal een woning te bouwen. Het college reageert desgevraagd: 'Vanuit de omgevingsdialoog is door de voormalige gemeente Werkendam met de omwonenden deze afspraak gemaakt. Die afspraak respecteren wij.'

De voormalige gemeente Werkendam heeft na veel discussie over de bouw van zorgwoningen op genoemde locatie met de omgeving duidelijke afspraken gemaakt: op betreffende kavel kan maximaal één woning gebouwd worden. Punt.

Bestemmingsplan
'Als consistente overheid zullen wij die afspraken nakomen en aldus de verkoop van de kavel niet terugtrekken. Wij onderschrijven zeker dat in deze tijdsgeest meerdere woningen op een kavel de voorkeur verdient, maar nadrukkelijk in overleg met de omgeving en de stedenbouwkundige visie voor deze kavel is een bestemmingsplan opgesteld dat één enkele woning mogelijk maakt.'

Zie ook:

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.