zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

‘Dokter Tinus, Thom Hoffman, BEDANKT voor je post’

29 april 2023 (door Redactie)

WOUDRICHEM - Corrie van der Ven, uitbaatster van Corrie’s Hoekske is er stiekem toch wel en beetje trots op. Ze kreeg een persoonlijke kaart van Dokter Tinus mét een handgeschreven recept. Acteur Thom Hoffman, alias dokter Martines Elsenbosch, stuurde haar een persoonlijke groet met receptuur.

Café ‘t Hoekse was zes seizoenen lang het stamcafé van de plattelandsdokter, voor de televisieserie gesitueerd in Wourkum. Menige scène speelde zich er af. Bijvoorbeeld de geboorte van ‘Harry’, zoon van Martinus en Lisa (Jennifer Hoffman), op het biljart in het bruine café.

Kuur afmaken
Op de kaart die Corrie kreeg, wenste Hoffman haar ‘veel succes’. Op het bijgevoegde recept noteerde de acteur, lees dr. M.C.J. Elsenbosch, drie keer per dag een glas water (H2O) bij het café te drinken op 98 graden. ‘Kuur afmaken’.

De uitbaatster heeft de bijzondere kaart en het unieke recept op het prikbord in het café geprikt, in afwachting op een lijst.

Lezing
Thom Hoffman was vrijdag (21-4) in Woudrichem op uitnodiging van Tante Bethje Books &, de boekwinkel in de Kerkstraat. Hoffman was die avond vooral in de vesting als schrijver. In de bomvolle RK-kerk aan de Vissersdijk gaf hij een lezing over zijn boek "Indië, betovering en desillusie". Hierin beschrijft hij zijn persoonlijke zoektocht naar een verborgen verleden.

Gespreksonderwerp
Door zijn drukke schema had Hoffman geen tijd persoonlijk even bij zijn stamcafé aan te wippen. Hij koos voor een persoonlijke kaart met recept voor de uitbaatster van zijn “oude” stamcafé. Ook leuk. Corrie van der Ven is er superblij mee. ‘Dokter Tinus, Thom Hoffman, BEDANKT voor je post.’

Zo blijft dokter Tinus nog lang(er) een gespreksonderwerp in de vesting. De SBS6-serie werd door een miljoenenpubliek bekeken en zette Woudrichem stevig op de kaart.

Foto Corrie van der Ven - FB Corrie’s Hoekse

Zie ook:

Lees meer over:

dokter tinus Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.