donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Medewerkers Dierenkliniek bedreigd na dood hond Max

17 augustus 2021 (door Redactie)

SLEEUWIJK - Het verhaal rond de ernstig zieke hond Max die niet (voldoende) zou zijn geholpen door Dierenkliniek Sleeuwijk werd van de social media verwijderd, maar daarmee was de kous niet af. Het gebeuren is door partijen weliswaar toegelicht en uitgesproken, maar medewerkers van de kliniek zijn bedreigd. Daar is aangifte van gedaan.

De baasjes van Max brachten hun hond met hoge koorts bij de dierenkliniek. Daar bleef de nodige hulp voor het doodzieke dier uit, aldus de eigenaren. Deze wilden de hond laten inslapen omdat hij steeds zieker werd. Die hulp bleef uit omdat er volgens de eigenaren een andere hond geopereerd werd aan een maagkanteling. Door deze spoedoperatie kon Max niet geholpen worden. Onderweg naar een kliniek in Meeuwen overleed het dier. 

Verklaring
De dierenkliniek gaf inmiddels een verklaring uit. Men laat weten meerdere malen telefonisch contact te hebben gehad met de eigenaren van Max en hun kant van het verhaal te hebben verteld. "Alles is van beide kanten uitgesproken."

Bedreigingen
Dat Anicura Dierenkliniek Sleeuwijk vervolgens nog steeds berichten ontvangt "met de meest verschrikkelijke verwensingen en bedreigingen" en dat assistentes lastig worden gevallen met "intimiderende telefoontjes", wordt door de kliniek niet getolereerd. "Wij hebben aangifte gedaan bij de politie, en alle berichten die smaad, laster, bedreigingen of aanzetten tot geweld bevatten zullen aan deze aangifte toegevoegd worden. Daarnaast verwijderen wij deze reacties van onze Facebook-pagina en wordt de plaatser door ons geblokkeerd."

Intensieve zorg
De kliniek benadrukt Max eerste hulp te hebben geboden en zodra hij stabiel was men heeft  doorverwezen naar een spoedkliniek voor de intensieve zorg die Max nodig had. "Die zorg konden wij hem op dat moment helaas niet bieden."

Veel sterkte
De verklaring vervolgt: "De filmpjes en foto's die op Facebook staan zijn daarna gemaakt terwijl onze dienstdoende arts en assistente (het was weekend, dus alleen de dienstdoende arts en assistente waren aanwezig) met een andere spoedpatiënt bezig waren. Zij waren hier dan ook niet van op de hoogte." 
De kliniek besluit: "Wij vinden het heel erg wat er met Max gebeurd is en dat hij het niet gehaald heeft. Wij wensen zijn baasjes heel veel sterkte toe!"

Foto ter illustratie. Dit is dan ook niet de hond Max.

Lees meer over:

Dierenkliniek Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.