woensdag 6 juli 2022

Alles over Altena

Derde opvanglocatie Oekraïeners komt in Wijk en Aalburg

21 mei 2022 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - In de tijdelijke opvanglocatie in Werkendam, open per  2 mei jl., verblijven nu 22 Oekraïense vluchtelingen. Hiervan komen er zes vluchtelingen uit de particuliere opvang en zestien uit het districtelijke verdeelpunt in Breda. De opvanglocatie in Rijswijk is klaar en in Wijk en Aalburg komt mogelijk een derde opvanglocatie.

In de Werkendamse opvanglocatie zijn inmiddels de taalklassen gestart, zodat de vluchtelingen Engels en Nederlands kunnen leren. Er wordt actief gekeken of en waar de vluchtelingen eventueel kunnen gaan werken. Vluchtelingenwerk heeft haar eerste spreekuren op de opvanglocatie gehad en hier wordt goed gebruik van gemaakt.

Het college laat weten: ‘De contacten tussen de vluchtelingen onderling wordt steeds beter en zij gaan ook steeds meer Werkendam en omgeving verkennen.’

Tijdelijke opvang Rijswijk
De tijdelijke opvanglocatie in Rijkswijk is bouwtechnisch opgeleverd en inmiddels qua meubilair en voorzieningen ingericht. Op 11 mei jl. was er een inloopbijeenkomst voor omwonenden die druk bezocht is.

De opvanglocatie in Rijswijk wordt nog niet direct in gebruik genomen. Op het moment dat Werkendam een bezettingsgraad van 80% heeft, wordt Rijswijk geopend. Mocht de locatie geopend worden, dan worden de omwonenden hierover geïnformeerd.

Derde opvanglocatie
Gemeente Altena wil blijven bijdragen aan de regionale opgave voor het opvangen van Oekraïense vluchtelingen en voorbereid zijn op een mogelijk hogere instroom. Bij het zoeken naar een geschikte opvanglocatie wordt nadrukkelijk gelet op spreiding in de gemeente. Daarom wordt er voor een derde opvanglocatie gekeken in en rond de kern Wijk en Aalburg.

Lees meer over:

Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.