donderdag 20 januari 2022

Alles over Altena

Tegel ‘Hier begint de zee’ moet bewustwording stimuleren.

‘De zee begint’ bij het Willem van Oranje College

11 september 2021 (door Altena.Net - redactie)

WIJK EN AALBURG - Woensdag 15 september om 09.00 uur leggen wethouder Roland van Vugt en een afvaardiging van Rotary Geertruidenberg de eerste tegel met de opdruk ‘Hier begint de zee’ bij het Willem van Oranjecollege in Wijk en Aalburg. Het doel van de tegels, die naast een kolk komen, is mensen bewust maken van de gevolgen van zwerfafval, dat ook via kolken in zee terecht kan komen.

De Rotary biedt de gemeente veertig tegels aan met de opdruk ‘Hier begint de zee. Niets ingooien a.u.b’. De gemeente legt die de komende tijd in verschillende kernen in de buurt van scholen.
Regenwater van straten, paden en schoolpleinen gaat via kolken naar het riool. Samen met afvalwater gaat dit naar de rioolwaterzuivering. Steeds vaker gaat het veel schonere regenwater via een apart riool rechtstreeks naar oppervlaktewater als sloten en rivieren Dit verkleint de kans op wateroverlast. Het is dan wel belangrijk dat er geen afval(water), verfresten of olie in de kolk komt.

Op het Willem van Oranjecollege bedrukken leerlingen die dag tegeltjes met dezelfde tekst voor in huis. Ook al houdt de waterzuivering het meeste afval tegen, microplastics in bijvoorbeeld verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen en medicijnresten kunnen door de zuivering heen glippen.

Ook gaan leerlingen die dag op pad in Wijk en Aalburg om afval te rapen in het kader van World Cleanup Day.

Lees meer over:

milieu Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.