vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

De Stuiter is theater op locatie, de Hoge Maasdijk spreekt tot de verbeelding ...

De Stuiter 'ziet ze vliegen' in Villaforte

24 mei 2022 (door Redactie)

WOUDRICHEM - Na twee digitale voorstellingen in evenzoveel Coronajaren speelt toneelgroep De Stuiter dit jaar weer live. De Uitwijkse theatergroep koos voor een enorme uitdaging door het stuk Een zag ze vliegen te spelen. Een stuk dat bij velen bekend staat als One Flew Over the Cuckoo’s Nest. Het verhaal werd verfilmd met Jack Nicholson als onvergetelijke vertolker van de hoofdpersoon R.P. Mac Murphy. De Stuiter-speeldata zijn 23, 24, 25, 30 juni, 1 en/of 2 juli.

Hier niet voor onderdoen is de handschoen die De Stuiter met veel enthousiasme heeft opgenomen en waarvoor maanden intensief gerepeteerd is. Het is Stuiter-eigen om elk jaar met (gedeeltelijk) andere spelers te werken en ook dit jaar zijn er maar liefst zes nieuwe, maar zeer ervaren spelers aangetreden.

Het is letterlijk een knotsgek stuk dat de toeschouwer meeneemt in een draaikolk van gebeurtenissen die op de lachspieren werken maar die tevens te denken geven. In dit gekkenhuis gaat het om machtsmisbruik, institutioneel geweld, angst, zelfcensuur, vluchtgedrag, moed, uitsluiting, loyaliteit, rolmodellen, voorbeeldgedrag en verzet. En hoewel het stuk gesitueerd is in de zestiger jaren is de thematiek nog altijd actueel.

Regisseur
Om dit alles tot een mooie voorstelling te smeden is de uitzonderlijke keuze gemaakt voor een derde keer met dezelfde regisseur te werken, namelijk Erik Goetjaer. Erik liet de laatste twee jaar zien hoe flexibel hij is bij het bedenken van formats om daarmee publiek en de Stuiters iets moois te kunnen geven tijdens de coronaperiode. 'Maar wat wij, en Erik, het allerliefste wilden was een volwaardige voorstelling maken. Met Erik aan het roer en het enthousiasme van de spelers en makers, zijn wij vol vertrouwen dat het een schitterende volwaardige voorstelling gaat worden.'

Locatie
De zoektocht naar een passende locatie was ook dit jaar weer spannend. 'We spelen dit jaar binnen in het oude Villaforte-pand aan de Hoge Maasdijk in Woudrichem. Hoewel het pand zwaar weer heeft gezien, is er een aantal hele bijzondere plekken terug te vinden waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.' De Stuiter heet het publiek 23, 24, 25, 30 juni, 1 en/of 2 juli van harte welkom op de bijzondere locatie in het oude Villaforte-pand aan de Hoge Maasdijk in Woudrichem.

Voor meer informatie en de kaartverkoop: www.destuiter.nl. Om direct naar de kaartverkoop door te gaan kunt u gebruik maken van deze link.

 

Foto Mediaplein Altena.Net

Lees meer over:

Uitwijk Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.