ALTENA - BOMMELERWAARD: Het Drongelense veer, het Capelse veer en het Bernse veer worden beheerd door Stichting De Bergsche Maasveren. Onlangs werd bekend dat het aanbod van passagiers sterker afnam dan men aanvankelijk verwachtte. Een en ander nadat overtochten niet meer gratis waren, voor bepaalde categorieën reizigers althans.
Met name op de veerpont Bern - Herpt is de terugloop groot en bedraagt deze ruim 55% tot 60%. Op het traject Dussen – Sprang Capelle is de terugloop zo'n 45%. Het veer Drongelen – Waalwijk zit op ongeveer 50% terugloop van reizigers die de veren als oversteek nemen. Hierdoor vallen ook de inkomsten vanuit tariefheffing aanzienlijk negatiever uit dan begroot.
Actie
Bergsche Maasveren roepen nu op tot actie. In een korte enquête vraagt het bestuur aan passagiers én potentiële gebruikers om hun ervaringen en wensen met hen te delen. 'Deze feedback is essentieel om de dienstverlening te blijven verbeteren en optimaal aan te sluiten bij de behoeften van de reizigers.' Aldus De Bergsche Maasveren.
Verschil maken
'We willen graag horen wat er leeft onder onze gebruikers', legt Mathé Holleman uit, voorzitter van De Bergsche Maasveren. 'Of mensen nu regelmatig gebruik maken van de veerponten of juist een alternatieve route kiezen, hun mening helpt ons om betere keuzes te maken, bijvoorbeeld in tarieven, communicatie en service. Met een enquête van slechts vijf minuten maakt men echt een verschil.'
De enquête is te vinden via: www.bergschemaasveren.nl/vragenlijst.
Deelname loont
Deelnemers aan de enquête maken kans op 'leuke prijzen' als een gratis overtocht, fietsverlichting of een gratis wasbeurt voor een auto.
Wie vragen heeft naar aanleiding van dit bericht kan via www.bergschemaasveren.nl/contact contact opnemen met het bestuur.
Zie ook:
Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.