zondag 10 december 2023

Alles over Altena

Creativiteit vult en verfraait lege fabriekshal

1 oktober 2022 (door Redactie)

WOUDRICHEM - Stichting KunstinAltena heeft  jonge, beginnende kunstenaars, uitgenodigd en uitgedaagd om hun werk te exposeren in een leegstaande voormalige fabriekshal van Villaforte. Gaat dan om jonge mensen studerend of in 2022 afgestudeerd aan St Joost School of Art & Design in Breda en ’s-Hertogenbosch. 

De leegte en kaalte van deze hal moest een uitdaging zijn zowel voor de stichting als voor de jonge student-exposanten om er een grootse en bijzondere expositie-ervaring van te maken.

Enthousiasme
Dankzij de medewerking van de eigenaren van de hal, Bouwbedrijf Tankens en Bazalt Wonen en de gemeente Altena, maar vooral ook dankzij de jonge kunstenaars die de uitdaging om te exposeren zijn aangegaan, is de slooprijpe, grote, lege, kale fabriekshal omgetoverd tot een ruimte waar de durf, de inventiviteit, de creativiteit en het enthousiasme van afspat.

Creatief en fascinerend
Bezoeker Jos Korthout laat weten: 'Heel verrassende expositie bewonderd van jonge kunstenaars in een oude Villaforte loods in Woudrichem, georganiseerd door st. Kunst in Altena. 
Vooral zeer gefascineerd door Bo Emmens die een gigantisch monument ontworpen heeft dat de Liefde van Woudrichem verbeeldt. Ook andere kunstenaars wisten mij mateloos te boeien, zoals Brit Planken met een verrassend boek over etenswaren, Laura Langerak met fantastische papiercreaties waarmee ze het spanningsveld tussen druk en rust tot uitdrukking brengt. Meteen bij binnenkomst fascineren de werkstukken van Maud Konings, over haar indrukken die ze opdeed tijdens reizen. Van Naomi Furster wil ik ook veel meer zien in de toekomst, over wat ze leert en laat zien van de rol van microben in de natuur.'

De expo duurt nog tot en met zondag 2 oktober 11.00 – 17.00 uur in de voormalige fabriekshal van Villaforte, aan de Hoge Maasdijk 3-5 in Woudrichem.

Foto Lian Oomen voor Altena.Net.

Lees meer over:

Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.