zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Coronamaatregelen en tekort aan vrijwilligers dwingen Stichting Paraplu tot stoppen

18 oktober 2021 (door Altena.Net - redactie)

WIJK EN AALBURG - Stichting Paraplu Aalburg stopt ermee. Dit is het unanieme besluit van de bestuursvergadering van 29 september.

De activiteiten van Stichting Paraplu Aalburg liggen al sinds maart 2020 zo goed als stil vanwege de Coronamaatregelen. Het bestuur besloot daarom de stekker uit de organisatie te trekken: “Na jaren onze volledige aandacht en energie te hebben gelegd in stichting Paraplu Aalburg is na de afgelopen periode ook duidelijk geworden dat wij met de stichting gaan stoppen. Enerzijds vanwege de aanhoudende pandemie, anderzijds (vooral) het tekort aan vrijwilligers, wat ons al jaren parten speelt.”

Overleg
Met enkele overgebleven vrijwilligers is nog wel overleg geweest over een eventuele doorstart met andere mensen in het bestuur. Dat wordt lastig als er niet een club mensen die zaak ondersteunt. "De meeste huidige bestuursleden wonen nu in andere gemeenten en zijn daar inmiddels actief in soortgelijke verenigingen."

“Wij hopen dat iedereen door de jaren heen heeft kunnen genieten van onze activiteiten en hopen begin volgend jaar alles af te sluiten met een reünie. We wensen iedereen het beste." Zo besluiten Colien Duister (voorzitter), Chanthal Goesten (Penningmeester), Herman van Krieken (secretaris), Saskia van Tuijl en Johan van Tuijl (allgemene bestuursleden).

Stichting Paraplu
De stichting is opgericht om activiteiten te organiseren voor de jeugd in de voormalig gemeente Aalburg. Voorheen was dat Stichting Samenlevingsopbouw Aalburg (SSA), (opgericht 11 mei 1973), destijds gevestigd in de Boerderij in Wijk en Aalburg. Daarna waren de vrijwilligers actief in JongerenCentrum Skunk. Op 10 september 2001 werd SSA omgezet in Stichting Paraplu Aalburg. Deze organiseerde allerlei verschillende activiteiten door de jaren heen. Een hele bekende was Dagkamp. "Velen zullen zich de vakantieweek herinneren waarin ze dagelijks met de bus op en neer gingen naar een kamphuis in de Loonse en Drunense duinen. Zowel kinderen (waarvan inmiddels een groot deel volwassen), ouders als vrijwilligers hebben daar veel plezier beleefd." De laatste jaren waren er - naast Dagkamp - ook nog de maandelijkse filmmiddagen in BuBeClu.

Foto - Artwork @Mediaplein Altena.Net

Lees meer over:

BuBeClu Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.