vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

De commissaris in gezelschap van o.m. leden WMI.

Commissaris van de Koning op bezoek bij maritiem Werkendam

14 juli 2021 (door Altena.Net - redactie)

WERKENDAM – De commissaris van de Koning in Provincie Noord-Brabant, Ina Adema, bracht woensdag (14-7) een bezoek aan maritiem Werkendam. Ook deed ze het landbouwbedrijf van familie Straver in Almkerk aan.

In het bijzijn van het college van B en W van de gemeente Altena liet de commissaris zich door het bedrijvencluster Werkendam Maritime Industries (WMI) informeren over de mooie innovatieve projecten, kansen en plannen op het gebied van scheeps-, jacht- en waterbouw, maritieme constructies en dienstverlening in Werkendam en omgeving.

Onder de indruk
Adema gaf aan onder de indruk te zijn van de lokale, regionale en nationale impact van het maritieme cluster. Zij had tevens een luisterend oor voor de uitdagingen waar het maritieme cluster voor staat. WMI: ‘Opnieuw een mooie verbinding tussen de overheid en het bedrijfsleven!’

Samenwerken
Werkendam Maritime Industries omvat 42 bedrijven en werkt samen met de gemeente Altena aan de profilering van het bedrijvencluster en aan goede verbindingen tussen onderwijs, overheid en ondernemers.

Bietenchocoladecake
Na een gesprek met gemeenteraad ging de Commissaris ook langs bij familie Straver, het landbouwbedrijf in Almkerk, 'met bietenchocoladecake als traktatie.' Aldus wethouder Paula Jorritsma.

Foto WMI - gemeente Altena.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.